Medicines allowed in pregnancy متخصص زنان بجنورد |

مصرف انواع داروهای مجاز در دوران بارداری 

اجازه پزشک برای مصرف انواع داروهای مجاز در دوران بارداری

داروهای مجاز بارداری | به واسطه حساسیت دوران بارداری به یاد داشته باشید که همیشه قبل از مصرف تمام داروهای مسکن (با نسخه و بدون نسخه) تا سایر داروها در دوران بارداری با پزشک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید. درحالی‌که بعضی از داروهای مسکن در بارداری بی‌خطر هستند اما برخی از داروهای مسکن بدون نسخه و تجویزی می‌توانند عوارض جدی و حتی کشنده را برای جنین و مادر ایجاد کنند.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :

کنترل افزایش وزن ناشی از مصرف داروهای ضد بارداری | متخصص زنان بجنورد

مسکن‌هایی که برای زنان باردار ممنوع است :

داروهای ضد درد اپیوئیدی مسکن‌های قوی هستند که معمولا برای رفع دردهای شدید ناشی از جراحات، جراحی، کارهای دندانپزشکی یا سردردهای میگرنی استفاده می‌شوند. حاوی مواد افیونی هستند که از گیاه خشخاش استخراج می‌شوند. تمام مواد افیونی به‌عنوان مواد مخدر در نظر گرفته می‌شوند و به‌ همین‌دلیل بدون نسخه نمی‎توانید داروهای ضد درد اپیوئیدی را تهیه کنید. این مسکن‌های تجویزی در چندین شکل و نام‌های تجاری مختلف موجود هستند، از جمله :

  • کدئین
  • اکسی کانتین (اکسی کدون)
  • پرکوست (اکسی کدون و استامینوفن)
  • رکسانول (مورفین)
  • دمرول (مپریدین)
  • دوراژیک (فنتانیل)
  • ویکودین (هیدروکودون و استامینوفن)

از آنجایی‌که مواد افیونی داروهای قوی با اثرات نامطلوب هستند، زمانی که فواید آن‌ها بر خطرات احتمالی غالب باشد، پزشکان استفاده از این داروها را در خانم‌های باردار مجاز اعلام می‌کنند.

هیچ مدرکی مبنی بر بی‌خطر بودن مصرف هر میزان از مواد مخدر در دوران بارداری وجود ندارد و تحقیقات زیادی حاکی از خطرات جدی مانند سقط جنین، مرده‌زایی یا زایمان زودرس هستند. حتی احتمال مشاهده وزن کم نوزاد هنگام تولد و مشکلات تنفسی و تغذیه وجود دارد. اصولا پزشک شما ممکن است بتواند داروی مشابهی را تجویز کند که استفاده از آن در دوران بارداری ایمن‌تر باشد.

داروهای مجاز سرماخوردگی در بارداری

خانم‌های باردار در طول ۹ ماه باردرای ممکن است بارها دچار سرماخوردگی شوند. حتی خطر بروز آنفولانزا آن‌ها را تهدید می‌کند. زیرا بارداری منجر به کاهش سطح ایمنی بدن می‌شود. تا قبل ار هفته ۱۲ ام بارداری بهتر است از مصرف هر نوع داروی سرماخورگی اجتناب کنید و از درمان‌های خانگی استفاده کنید. پس از این دوره و تا قبل از هفته ۲۸ ام می‌توانید تحت نظر پزشک متخصص از داروهای زیر استفاده کنید:

  1. قرص‌های مکیدنی برای رفع گلودرد
  2. استامینوفن برای رفع تب و بدن درد
  3. کربنات کلسیم برای رفع حالت تهوع یا سوزش سر دل
  4. شربت سرفه دکسترومتورفان

اگر سرماخوردگی شما بیش از چند روز با درمان‌های خانگی و تغذیه سالم بهبود پیدا نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید. از مصرف خودسرانه انواع آنتی‌بیوتیک و داروهای ضد احتقان اجتناب کنید. قرص سرماخوردگی بزرگسالان حاوی آنتی‌هیستامین است و مصرف مداوم آن باعث کاهش هوشیاری جنین می‌شود.

متخصص زنان بجنورد | مصرف دارو در زمان بادراری

کدام داروی معده در بارداری مجاز است؟

اصولا خانم‌های باردار در ماه‌های اول بارداری به‌دلیل افزایش هورمون پروژسترون با رفلاکس اسید معده به مری مواجه می‌شوند. این مشکل با افزایش سایز جنین و وارد شدن فشار به معده و مری، دوباره در ماه‌های آخر بارداری به سراغ مادر می‌آید.

سعی کنید ابتدا با کاهش حجم غذا، عدم مصرف مایعات حین غذا خوردن، پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرادویه، خوردن شام در ساعات اولیه شب و اصلاح وضعیت بدن هنگام خواب این مشکل را کنترل کنید. اگر همچنان درگیر بودید، تحت نظر پزشک امکان مصرف داروهای ضد اسید معده در بارداری مانند موارد زیر وجود دارد:

  • قرص معده فاموتیدین در بارداری
  • قرص معده امپرازول در بارداری
  • شربت معده در بارداری مانند آلومینیوم ام جی

یکی از سوالات رایج بسیاری از خانم‌ها این است که رانیتیدین در بارداری آیا مجاز است؟ اخیرا مصرف این قرص برای سوزش معده در بارداری توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) ممنوع اعلام شده است. زیرا ترکیبات سرطان‌زا در آن کشف شده است.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد