متخصص زنان بجنورد | جراحی سرکلاژ و موارد تجویز آن

جراحی سرکلاژ و موارد تجویز آن

جراحی سرکلاژ توسط دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد

جراحی سرکلاژ | عمل سرکلاژ، روشی برای بسته نگه داشتن سرویکس در دوران بارداری است تا از زایمان زودرس جلوگیری کند. در زنان بارداری که دهانه رحم ضعیف و شل دارند، پزشک متخصص زنان این عمل را تجویز می‌کند و جنین تا رسیدن به زمان زایمان حفظ می‌شود. برای این هدف، پزشک یک یا چند بخیه در دهانه سرویکس می‌زند تا در طول بارداری بسته بماند. سرویکس درواقع قسمت تحتانی یا دهانه رحم است. رحم همانند کیسه یا کیف است و عمل سرکلاژ هم شبیه بندهایی است که در کیف را بسته نگه می‌دارند.

سرکلاژ (cervical cerclage) یک روش جراحی برای زنان با مشکلاتی مانند ناپایداری گردن رحم یا موارد مشابه است که به منظور کاهش احتمال سقط انجام می‌شود. در این روش که معمولا بین هفته‌های ۱۴ تا ۱۸ بارداری انجام می‌گیرد، دهانه رحم با استفاده از بخیه‌ها بسته می‌شود. البته در شرایط اضطراری ممکن است در هفته ۲۵ یا حتی بعد از آن نیز سرکلاژ انجام شود.

همراه ما باشید با مطالب آموزنده و خواندنی دکتر آرزو سعیدی متخصص زنان بجنورد :

متخصص زنان بجنورد | سرکلاژ و زایمان طبیعی

موارد تجویز سرکلاژ

معمولا در حین بارداری دهانه رحم سفت است اما هرچه به اواخر این دوران نزدیک‌تر شوید، سرویکس یا دهانه رحم شل می‌شود و خود را برای زایمان طبیعی آماده می‌کند. بانوانی که دهانه رحم آن‌ها در هفته‌های اول بارداری، به‌دلایل متعددی شل می‌شود، باید تحت این عمل جراحی از سقط جنین جلوگیری کنند.

به‌طور کلی سرکلاژ برای موارد زیر تجویز می‌شود:

  1. مادرانی که سابقه زایمان زودرس یا در سه ماهه دوم بارداری سابقه سقط جنین دارند، باید این عمل را با تشخیص پزشک خود انجام دهند.
  2. اگر از هفته ۲۰ الی ۲۴ طول دهانه رحم مادر کوتاه تشخیص داده شود یا به‌طور ناگهانی شل و باز شود، سرکلاژ در هفته ۲۰، سرکلاژ در هفته ۲۱، سرکلاژ در هفته ۲۲ بارداری، سرکلاژ در هفته ۲۳ بارداری و نهایتا سرکلاژ در هفته ۲۴ انجام می‌شود.
  3. کسانی که به عمد اقدام به سقط جنین کرده‌اند یا در گذشته به‌رغم درمان دارویی سابقه سقط جنین داشته‌اند، باید با نظر پزشک عمل سرکلاژ در هفته ۱۹ یا قبل و بعد از آن را انجام دهند.
  4. سرکلاژ رحم دوشاخ برای زنانی انجام می‌شود که رحم آن‌ها دوشاخ است و احتمال وقوع سقط جنین در آن‌ها وجود دارد.
  5. گاهی مادرانی که سابقه التهاب یا عفونت دارند و با روش IVF باردار شده‌اند، با تجویز پزشک مورد عمل سرکلاژ قرار خواهند گرفت.

فواید عمل سرکلاژ

همان‌طور که گفته شد این عمل برای جلوگیری از سقط جنین مورد استفاده قرار می‌گیرد، به‌همین دلیل برای فواید آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جلوگیری از سقط جنین
  • جلوگیری از زایمان زودرس
  • کمک به تولد نوزاد سالم
  • طولانی و طبیعی بودن زمان نگهداری جنین در رحم مادر

متخصص زنان بجنورد | سرکلاژ دهانه رحم

زمان کشیدن بخیه‌ها

بدون توجه به زمان انجام عمل یعنی سرکلاژ هفته ۲۳ یا قبل از آن، در هفته‌های آخر بارداری یعنی هفته۳۷ یا ۳۸ بخیه‌ها کشیده می‌شوند. زیرا در این زمان حمل به‌حدی رشد کرده است که در صورت زایمان زودرس نیز زنده بماند و خطر سقط شدن از بین رفته است.

بسیاری از بیماران با این سوال روبه‌رو می‌شوند که ایا کشیدن بخیه سرکلاژ درد دارد؟ در جواب این سوال باید گفت با توجه به روش انجام عمل، کشیدن بخیه‌ها نیز ممکن است متفاوت باشد.
در کشیدن بخیه‌های مک دونالد، معمولا درد قابل توجهی مادر را تهدید نمی‌کند و ناراحتی آن ممکن است به‌اندازه آزمایش پاپ اسمیر باشد. اما در مورد روش شیرودکار کشیدن بخیه‌ها مقداری دردناک است. به‌همین دلیل معمولا هنگام کشیدن آن‌ها از داروی بی‌حسی استفاده می‌شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

متاسفانه با وجود امکان عمل بخیه زدن دهانه رحم برای پیشگیری از سقط جنین، برخی از مادران باردار به‌دلیل آشنا نبودن با این روش یا ترس از انجام و عوارض احتمالی آن، از انجام این عمل خودداری می‌کنند که نتیجه آن سقط جنین خواهد بود. جهت دریافت اطلاعات دقیق‌تر به دکتر سقط جنین مراجعه نمایید.

عمل سرکلاژ به‌معنی بخیه زدن دهانه رحم در کسانی است که به‌دلیل سرویکس گردنه رحم یا مشکلات مشابه، احتمال سقط در آن‌ها بالا است. این عمل به‌طور معمول در هفته‌های ۱۴ تا ۱۸ بارداری انجام می‌شود، اما در موارد اضطراری ممکن است شاهد سرکلاژ هفته ۲۵ یا انجام سرکلاژ در هفته ۲۶ و حتی پس از آن باشیم.

شما همچنین می توانید ...

پست های محبوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

تمامی حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر آرزو سعیدی می باشد